SOLOSPRING

Uddannelsen

Du møder til den aftalte tid, sammen med de øvrige deltagere på kurset. En instruktør gennemgår den nødvendige teori, som vil blive afsluttet af en prøve. Herefter bliver du overhørt af en 1’er instruktør, som sikrer at du har forstået undervisningen og er klar til at fortage dit første faldskærmsudspring.

Et typisk kursus ser således ud. Info sendes ud til deltagere inden.

Fredag: 18-22

Lørdag: 10-18

Selve springet

Du bliver klædt på til springet. Får en faldskærm, en højdemåler, en radio og en hjelm på. Herefter “tjekkes” du ud af instruktøren, som også hjælper dig ind i flyet hvor staticlinien fastgøres. (Den anordning som automatisk udløser skærmen når du springer)

I 1000 meters højde åbner instruktøren døren, og du kravler ud under vingen på flyveren.
Du svajer, giver slip, og falder! Staticlinien sørger for at trække din faldskærm efter et fald på nogle meter.
Med hjælp fra radioen styrer du skærmen ned til jorden, og lander på landingsområdet.

Efter første spring

Mange prøver at få ét spring og vælger at nøjes med det. Nogle bliver bidt af sporten og kan slet ikke få nok.

Nedenfor er et video klip af en elev det har ca 12-15 spring og går frit fald!

Certifikat

Når du har taget dit første spring er al videre teori og undervisning gratis. Du skal kun betale for dine spring med el. uden hopmester. Efter ca. 40 uddannelsesspring kan du opnå faldskærmscertifikat som tillader dig at springe selvstændigt uden opsyn fra en instruktør.

Efterhånden som du får flere spring er der en verden med fantastiske oplevelser der venter.

Betingelser for at du kan springe

Du skal være fyldt 16 år. Er du under 18 år kræves forældres eller værges underskrift.
Du skal have alle dine lemmers fulde brug, være psykisk og fysisk i orden.
Du må ikke have epilepsi eller tendens til at besvime.
Hvis du har sukkersyge eller lign. sygdomme skal du have en læge erklæring.
Din vægt må ikke være over 110 kg.

Forsikring

Når du springer i Østjyllands Faldskærmsklub (ØFK) bliver du automatisk medlem af Dansk Faldskærms Union (DFU). Igennem DFU får du en lovpligtig 3.parts forsikring. Denne dækker kun evt. skade på ting eller andre personer – IKKE DIG. Hvis du ønsker yderligere forsikring, så kontakt dit eget forsikringsselskab.

Har altid gerne ville prøve at springe i faldskærm. Så da jeg hørte at to venner var begyndt, tog jeg bogstaveligtalt springet og tilmeldte mig det først kommende hold, og har på ingen måder fortrudt. Der er et fantastisk sammenhold både i ØFK og med andre klubber og nærmest alle, såvel instruktører og som andre springere, står klar med gode råd og opmuntrende ord. Så det er ikke kun et faldskærmsspring, men også det sociale samvær i klubben der rykker. 

Jenni Ell

Elev med 10 spring

Jeg havde længe ville prøve at springe faldskærm, så jeg meldte mig til et af øfk’s solokurser. Efter en hyggelig aften med lidt praktisk og teoretisk undervisning fandt vi en dag med spring vejr og så var det tid til at komme i luften med en instruktør. At kravle ud under vingen i 1000 m. Højde og så bare give slip mens man prøver at huske instruktionerne gav det fedeste sus og den flotteste udsigt hele vejen ned. Det der efter planen bare skulle ha været 2 spring for at prøve det er blevet til 19 spring, og jeg har slet ikke fået nok endnu  Klubben har et fedt sammenhold og det er en fornøjelse at være der selvom vejret kan drille og man ikke kan komme ud og springe.

Thomas Wind

Elev med 19 spring

Jenni Ell

Elev med 10 spring

Share This